Свирепи кръвопийци, които използват прикритието на нощта, за да те атакуват, докато сладко спиш? Не, тази статия не се отнася само за жителите на Трансилвания. Разбери 4 изненадващи факта за дървениците и как да се отървеш от тези неканени гости.

1. Дървениците могат да са навсякъде 

Често свързваме дървениците с изоставени помещения или хотели със съмнително ниво на хигиена. Истината обаче е, че тези неприятели могат да бъдат намерени в кино салони, магазини за дрехи, автобуси, както и в твоя дом.

Анкета, проведена от Американска пест контрол асоциация “National Pest Management Association (NPMA)”, както и Университетът на Кентъки, показват интересни данни: 88% от анкетираните специалисти разкриват, че са се сблъсквали с нашествие от дървеници в апартамент, като само 67% са се изправяли срещу вредителя в хотел или мотел.

Така че, ако забележиш сърбеж и зачервени петна на необичайни места, може би тези вредители са посетили и твоя дом.

2. Докторска степен по анестезиология

Добре, не може ли просто да се събудиш и да отпратиш кръвопиеца (дървен кол в сърцето не работи)? Отговорът е “не”. Дървениците са адаптирани да действат в режим „стелт“ и хитро заобикалят радара ти. Слюнката на тези насекоми съдържа компоненти с анестезиращи свойства, както и такива, които увеличават притока на кръв към мястото на ухапването. 

След като този тих пир приключи, дървениците се оттеглят на място където остават скрити за 5-10 дни. През това време те използват за храносмилане, снасяне на яйца и преглеждане на всички сезони на „Бъфи, убийцата на вампири“.

3. Оцеляват при невероятни условия

Екшън герои, които просто отказват да се признаят за победени. Дървениците издържат на минусови температури, както и на жега до 50 градуса. 

Също така са способни да се откажат от любимият си кървав коктейл за няколко месеца, ако няма подходящ източник на храна наоколо (през това време се спотайват в стари мебели, чанти и дрехи). Точно затова дървениците са невероятно труден съперник и окончателното справяне с проблема изисква професионална намеса.

4. Ето как можеш да сложиш край на проблема с дървеницитe

Време е за една не толкова скрита реклама – ако искаш да изчистиш дома си от тези насекоми, най-добрият вариант е да забравиш за народните методи и да се обърнеш към фирма с опит и експертиза в областта.

„Агенция ДДД“ следва най-новите методи за справяне с дървениците, а препаратите, които използваме са напълно безвредни за членовете на твоето семейство, както и за домашните любимци. Ако имаш въпроси касаещи обработката, не се колебай да се свържеш с нас (Контакти) и нашите колеги с готовност ще отговорят на всичко, което те интересува.